Brandenburg

Camping Buntspecht

Stechow-Ferchesar Het motto van Campingpark Buntspecht is ontspannen en relaxen midden in de natuur. Het Natuurpark Westhavelland is beroemd voor de prachtige sterrenhemels, ook zonder sterrekijker is men hier diep onder de indruk van de nachtelijke hemel. Familievriendelijke camping met kampeerplaatsen van 100-150 m², gedeeltelijk met uitzicht op meer. Verhuur van bungalows, mobile homes en Gotiekhuisjes. Open van ongeveer 15 april tot 15 oktober. Hondvriendelijk met hondendouche, wasplaats met warm/koud water en fohn, hondenuitlaatplaats en speciale ligplaatsen aan het meer voor mens en hond. Uitstapjes mogelijk naar Berlijn (per trein) of Potsdam. Winkeltje en restaurant. Botenaanlegplaats met verhuur bootjes. Sportterrein voor vele balsporten. Fietsen en wandelen direkt vanaf de camping. Afstand vanaf Utrecht: 640 km. Link via de foto door naar de campingwebsite.

Camping Lübben – Spreewald

Lübben Het Spreewald is een bosrijk veengebied met rivier de Spree en vele vertakkingen. Sinds 1991 is het Spreewald door de Unesco erkend als biosfeerreservaat (beschermd ecosysteem). De camping is een paradijs voor natuurliefhebbers met een rustige ligging in een fraai landschap en met de rivier direct langs het kampeerterrein (eigen aanlegsteiger/bootverhuur, loopafstand 5 min.) 160 Staanplaatsen gescheiden door heggen of camperen in het open veld (weinig permanente kampeerders). Honden welkom zonder extra kosten. Fiets- en bootverhuur. Te huur: Finse hut (twee/drie personen), stacaravan (max. twee volwassenen/drie kinderen) of wijnvat. Faciliteiten: het kleine restaurant is een populair ontmoetingspunt voor de gasten, verse broodjes, kinderspeelplaats. Zwemmen: dichtbij is de SpreeLagune met nieuw aangelegde zwemgelegenheid. Het stadscentrum van Lübben is door een lange houten brug binnen enkele minuten te voet bereikbaar. Fiets-, wandel- en vistochten direct vanaf de kampeerplaats. Uitstapjes: busreizen naar Berlijn, Dresden en Potsdam mogelijk. Vakantie hier is ook mogelijk voor rolstoelgebruikers en gasten die fysiek beperkt zijn. De weg naar het stadscentrum en naar de haven voor de bootjes is zonder belemmeringen, net als een vaart met het speciaal verbouwde bootje. Sanitaire voorzieningen zonder belemmeringen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geopend van 1-4 tot 31-10. Afstand vanaf Utrecht: 680 km. Link via de foto door naar de campingwebsite.

Zehdenick Vaarvakantie met eigen camper of caravan! U wilt ook genieten van een vakantie aan en op het water, maar niet zonder uw eigen camper of caravan? Met Freecamper is het mogelijk: van de snelweg naar de waterweg! Ervaar de volledig nieuwe vrijheid van reizen en maak van uw eigen camper of caravan een woonboot. Ontdek met Freecamper het merengebied van Mecklenburg of het watergebied tussen Berlijn en de Oostzee. Een vaarbewijs is niet nodig, voor een vaarinstructie van drie uur wordt gezorgd. Gasten zeggen al: dit is de eerste 6-sterrencamping. Technische specificaties: Camper: gewicht tot 4500 kg en max. 8m lang, hoogte afhankelijk van gekozen vaartocht. Caravan: gewicht tot 2200 kg en max. 8,50m lang. hoogte afhankelijk van gekozen vaartocht. Startpunt: 50 km boven Berlijn, in Zehdenick aan de rivier de Havel. Afstand vanaf Utrecht: 675 km. Klik hier of op de foto voor de website en check: video’s over de freecamper, tips over vaartochten voor een week of weekend, tarieven, aanbiedingen en vrije data. Kijk onder veelgestelde vragen (Häufige Fragen) voor antwoorden over meenemen hond, stroomvoorziening, havengelden tijdens overnachtingen, bijkomende kosten, sluizen etc. of stel uw vragen per mail:
service(at)freecamper.de